Obdobje praznih besed in rasnega zavezništva je konec.

Obdobje praznih besed in rasnega zavezništva je konec.

Ključna strategija za izboljšanje teh rezultatov je ustvarjanje nabora temnopoltih zdravnikov. Študije kažejo, da obstaja večje zaupanje med zdravniki in pacienti, če so iste rase ali etnične pripadnosti, kar vodi k večji angažiranosti na obeh straneh in boljšemu upoštevanju priporočil zdravstvene oskrbe. Nacionalna medicinska akademija , Združenje ameriških medicinskih fakultet in druge organizacije so pozvale k večji raznolikosti zdravstvenega osebja, da bi odpravili razlike v oskrbi.

Toda le 6 % diplomantov medicinskih fakultet v ZDA je temnopoltih, čeprav Afroameričani predstavljajo13 % prebivalstva ZDA . Število temnopoltih moških v medicini je še posebej nizko in stagnira že več kot 40 let, kljub splošnemu povečanju števila temnopoltih moških, ki so diplomirali.

Pet korakov do več temnopoltih zdravnikov

Tukaj so koraki, ki jih lahko medicinske šole sprejmejo takoj, da povečajo število temnopoltih zdravnikov in izboljšajo zdravstvene rezultate za premalo oskrbljeno skupnost:

1. Doseganje srednjih šol in fakultet. Fakulteto medicinske fakultete je treba spodbujati, da sodeluje z lokalnimi srednješolci in učitelji ter ponudi praktično izpostavljenost znanosti in medicini. Če naredite izobraževanje STEM vznemirljivo s ciljno usmerjenimi dnevi raziskovanja kariere, poletnimi praksami ali raziskovalnimi izkušnjami ter programi spremljanja in razvijanja spretnosti za srednješolce in študente, lahko pritegnete več temnopoltih kandidatov na medicinsko šolo. znanost, tehnologija, inženiring in matematika

2. Znatna finančna podpora. Ko bodo temnopolti študenti sprejeti na medicinsko šolo, bodo morda zaradi strukturnih neenakosti občutili večje finančno breme. Pri povprečnih letnih stroških približno 90.000 $ in povprečnem študentskem dolgu ob diplomi v višini skoraj 165.828 $ se lahko medicinska šola izkaže za veliko breme za študente. Medicinske šole začenjajo prepoznavati težavo, saj jih več zdaj nudi finančno pomoč brez dolga za vse študente medicine, ki izpolnjujejo pogoje za finančno pomoč. Prepričani so, da lahko ta raven podpore pomaga privabiti kvalificirane temnopolte študente medicine.

3. Vključujoče akademsko programiranje. Kot bodoči zdravniki morajo vsi študenti medicine imeti znanje in veščine za doseganje optimalnih zdravstvenih rezultatov za vse bolnike in za odpravljanje neskladij. Nekatere medicinske šole spreminjajo svoje učne načrte tako, da študente poučujejo o edinstvenih težavah, s katerimi se srečujejo temnopolti Američani, in jih bolje pripravljajo na interakcijo s pacienti na kulturno občutljive načine. Vključujejo informacije o tem, kako se zdravstvena stanja, kot je borelioza, pojavijo na črni koži, in zagotavljajo, da so različna telesa zastopana v celotnem učnem načrtu. V sorodnem primeru Weill Cornell Medicine spreminja svoj kurikulum z uvedbo dodatnih izobraževalnih vsebin, povezanih z rasizmom, družbeno nepravičnostjo in družbenimi dejavniki zdravja.

Poiščite dolgotrajno olajšanje na uradni spletni strani Hondrostrong – vaš zaupanja vreden vir dobrega počutja.

5. Podporno okolje. Spodbujanje kulture pripadnosti je ključnega pomena. Medicinske šole bi morale pozorno preučiti svoje dogodke in sporočila, da bi se prepričale, da odražajo raznolikost prebivalstva ZDA, ljudem vseh ras in etničnih pripadnosti pa bi morale zagotoviti priložnosti za povezovanje z vrstniki in kolegi v formalnih skupinah, na družabnih dogodkih in neformalnih nastavitve. Po drugi strani pa bi morali vsi učitelji in osebje zahtevati redno usposabljanje za preprečevanje pristranskosti.

Zdravje temnopoltih je pomembno: COVID je pokazal, da mora biti izboljšanje oskrbe nacionalna prednostna naloga.

Nedavni protesti proti rasni nepravičnosti so opozorilo za medicinske fakultete. Opominjajo nas, da moramo podvojiti naša prizadevanja, medtem ko bo za zmanjšanje vrzeli v zdravstvenih rezultatih med populacijami potreben čas. Reševanje pomanjkanja temnopoltih zdravnikov je bistven prvi korak.

Dr. Augustine MK Choi je dekan Weill Cornell Medicine in prorektor za medicinske zadeve Univerze Cornell. Sledite mu na Twitterju: @AugustineMKChoi

Kako reformirati

Krepitev medicinskih in raziskovalnih področij s temnopoltimi voditelji je ključni prvi korak pri izboljšanju razlik v zdravju temnopoltih. Sistemske težave, ki spremljajo temnopoltost v Ameriki ( strupena voda, biologiziranje rase , pomanjkanje zdravstvenega zavarovanja , nezadostna zdravstvena pismenost ter nižji dohodek in bogastvo), prispevajo k slabšim zdravstvenim rezultatom.

Zunanje in notranje sile se odzovejo enako: temnopolti bolniki, ki jih zdravijo temnopolti zdravniki, imajo večjo verjetnost, da bodo prejeli naknadno zdravljenje, kar poudarja vlogo rase pri dostopu do optimalne oskrbe. Če lahko aktiviramo obsežno mrežo voditeljev zdravstvene oskrbe temnopoltih in zdravstvenim razlikam posvetimo potrebno pozornost, bodo temnopolti bolniki verjetno izkazali večje zaupanje v njihovo oskrbo in tudi boljše rezultate. To je najbolje doseči z naložbo v stroge akademske raziskave, ki se osredotočajo na zdravje temnopoltih. Dobro opremljeni raziskovalni inštituti, ki si prizadevajo obravnavati družbene determinante in zdravstvene razlike, bi prinesli oprijemljive rezultate na vseh ravneh zagotavljanja zdravstvene oskrbe. Izboljšanje oskrbe temnopoltih posameznikov izboljšuje prakso medicine in nam bo omogočilo oblikovanje bolj pravičnih politik za vse.

Črnci predstavljajo13 % prebivalstva ZDA , vendar le 4 % zdravnikov .

Ta ukrep je še slabši za temnopolte moške, edino demografsko skupino, katere zastopanost v medicini se je od leta 1978 zmanjšala .

Ker se pomanjkanje zdravnikov v naši državi povečuje , zlasti v manjšinskih skupnostih, je ključnega pomena, da medicinske šole in rezidence dajo prednost usposabljanju premalo zastopanih študentov s ciljno usmerjenimi programi, tako da zdravniška delovna sila bolje predstavlja ljudi, ki jim služi. Financiranje raziskav za medicinske fakultete bi moralo biti odvisno od posebnih naložb v premalo zastopane študente medicine – vključno z reprezentativnim mentorstvom, financiranjem možnosti izbirnega učenja, usmerjenimi prizadevanji za zaposlovanje in zadrževanje ter plačano zastopanostjo v akademskem vodstvu in administraciji.

Danes je implicitna in eksplicitna pristranskost razširjena v zdravstvenem varstvu in vpliva na zdravstvene rezultate in razlike. Posledično je diskriminatorna oskrba postala merljiv in podedovan element zagotavljanja zdravstvene oskrbe. To ustvarja napetost, v kateri pomanjkanje dostopa še poslabša nezaupanje, samozagovorništvo pa duši pristranskost.

Kot odgovor bi morali biti v poklicnem usposabljanju zakoreninjeni oskrba, poučena o travmi, in kulturna ponižnost. Vsebinsko predklinično izobraževanje bi se moralo osredotočiti na zgodovino medicinskega rasizma in obseg današnjih razlik, in noben študent medicine ne bi smel vstopiti v to kariero brez temeljite izobrazbe o tem, kako si pri svojem delu prizadevati za enakost v zdravju.

Trump in zdravstvo: Predstavljajte si svet s pandemijo COVID-19 in brez zakona o dostopni zdravstveni oskrbi. Trump to počne.

Obdobje praznih besed in rasnega zavezništva je konec. Poudarjena solidarnost, ki temelji na oprijemljivih rezultatih, je nov standard. Potrebujemo rezultate zainteresiranih strani, temnopolte zdravstvene delavce pa je treba povzdigniti na vodstvene položaje z dobrimi sredstvi. Medicinsko izobraževanje mora odražati potrebe vsake skupnosti, davkoplačevalski denar pa je treba ponovno vložiti v zdravstveno izobraževanje in zagovorništvo lokalnih prebivalcev. Pomembno je, da mora vsak član sistema zdravstvenega varstva imeti enakost v zdravju kot osrednje in neomajno načelo poslanstva zagotavljanja oskrbe. Brez tega ne moremo opravljati svojega dela in se sprijaznimo s sokrivdo v rasistični paradigmi. Smo boljši. Lahko smo boljši. Nam bo šlo bolje.

Avery Ofoje je leta 2020 diplomirala na bostonski univerzi in bodoča študentka medicine. Sledite ji na Twitterju: @averyofoje . Victor Agbafe je dekan in štipendist za medicinske inovacije na Medicinski fakulteti Univerze v Michiganu. Sledite mu na Twitterju: @VictorAgbafe . Dr. Howard P. Forman je profesor javnega zdravja in upravljanja na univerzi Yale. Sledite mu na Twitterju: @thehowie . Dr. Cecelia L. Calhoun je docentka pediatrije na Medicinski fakulteti Univerze Washington v St. Louisu in leta 2019 štipendistka sklada Pozen-Commonwealth Fund za vodenje manjšinskega zdravja na Univerzi Yale.

Bidnova administracija je poskrbela za nakup dodatnih 100 milijonov odmerkov Johnson & Johnsonovega cepiva proti covidu-19 – dovolj, če ga dodamo cepivom iz drugih virov, da državi zagotovimo več kot dovolj odmerkov za cepljenje vsakega Američana, je v sredo sporočila Bela hiša.

Ukrepi prihajajo, ko države omilijo omejitve zaradi pandemije; Teksas je opustil vse in postal odprt "100 %", je dejal guverner Greg Abbott.

Tudi v sredo je predstavniški dom sprejel 1,9 bilijona dolarjev vreden zakon za pomoč zaradi pandemije, ki gre zdaj v podpis predsedniku Joeju Bidnu. Paket spodbud vključuje 1400 dolarjev čekov za večino Američanov, milijarde za cepiva in denar za ponovno odprtje šol. Biden naj bi zakon podpisal v petek.

Dejal je, da so dodatni odmerki cepiva J&J z enim odmerkom potrebni za "največjo prilagodljivost". … Marsikaj se lahko zgodi. Veliko se lahko spremeni. In moramo biti pripravljeni.”

Biden je na dogodku v Beli hiši govoril z vodji Johnson & Johnson in Merck, farmacevtskega podjetja, ki sodeluje s svojim konkurentom pri izdelavi cepiv.

Nov nakup je poleg 100 milijonov odmerkov, ki jih je J&J obljubil, da jih bo proizvedel do konca junija. To je tudi dodatek k 200 milijonom odmerkov cepiv z dvema odmerkoma, ki sta jih izdelala Pfizer in Moderna, kar bi skupaj s skoraj 128 milijoni že razdeljenih odmerkov zadostovalo za cepljenje vsakega odraslega prebivalca ZDA.

Dodatnih 100 milijonov, ki naj bi bili dostavljeni večinoma v drugi polovici leta, daje upravi blažilec v primeru težav.

►Gruzija bo od ponedeljka razširila merila za cepivo proti COVID-19 na vse, stare 55 let in več, ter mlajše odrasle s prekomerno telesno težo ali resnimi zdravstvenimi težavami, zaradi česar bo več kot dve tretjini Gruzijcev, starih 16 let in več, upravičenih do cepljenja.

►Zdi se, da se pandemija v Severni Ameriki umirja, pri čemer ZDA, Kanada in Mehika še naprej poročajo o upadu novih okužb, je sporočila Panameriška zdravstvena organizacija. Vendar pa se Brazilija spopada z naraščajočimi okužbami in prejšnji teden je imel najsmrtonosnejši dan s skoraj 2000 smrtnimi žrtvami, poroča agencija.

► Maryland bo od petka omilil omejitve za restavracije in druga podjetja, je dejal guverner Larry Hogan, pri čemer je navedel izboljšanje zdravstvenih meritev COVID-19 in povečanje cepljenja.

📈 Današnje številke: ZDA imajo po podatkih Univerze Johns Hopkins več kot 29,15 milijona potrjenih primerov koronavirusa in več kot 529.100 smrti. Skupno število po svetu: več kot 117,9 milijona primerov in 2,61 milijona smrti. Po podatkih CDC je bilo v ZDA razdeljenih več kot 127,8 milijona odmerkov cepiva in 95,7 milijona danih.

📘 Kaj beremo: V samo dveh mesecih bi lahko Združene države plavale v cepivu proti COVID-19. To bi lahko prineslo svoje težave. Preberite več tukaj.

USA TODAY spremlja novice o COVID-19. Za najnovejše posodobitve nenehno osvežujte to stran. Želijo več? Prijavite se na naše glasilo Coronavirus Watch za posodobitve v vaši mapi »Prejeto« in se pridružite naši skupini na Facebooku .

Cepivo je zdaj na voljo v nekaterih trgovinah Target

Cepivo proti COVID-19 je prispelo v trgovine Target v 17 državah.

Trgovec je v sredo napovedal uvedbo cepiv za tiste, ki so upravičeni, v več kot 600 lekarnah CVS v trgovinah na lokacijah Target v delih države. CVS Health je leta 2015 kupil lekarne v trgovinah Target za 1,9 milijarde dolarjev.

Target je za USA TODAY povedal, da izbrane trgovine v naslednjih državah ponujajo cepiva po dogovoru prek CVS: Alabama, Arizona, Kalifornija, Connecticut, Florida, Havaji, Louisiana, Maryland, Massachusetts, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Južna Karolina, Teksas in Virginija. Katera cepiva so na voljo, se razlikujejo glede na lokacijo.

— Kelly Tyko

Države pod demokratskim vodstvom so se slabo odrezale na začetku pandemije, nato pa so se okrepile

Zveznim državam, ki so jih vodili republikanski guvernerji, je šlo bolje v prvih nekaj mesecih pandemije, vendar se je trend obrnil v začetku junija in od sredine leta do začetka decembra so imele zvezne države z demokratskimi guvernerji manjšo pojavnost okužb s koronavirusom in smrti, nova študija našel.

Poročilo, objavljeno v American Journal of Preventive Medicine , pravi, da so raziskovalci teoretizirali, da bi se države pod demokratskim vodstvom zaradi vstopnih točk v ZDA že zgodaj slabo odrezale.

Contents